Het plan

Het plan.

Het plan bestaat eigenlijk uit drie verschillende plannen. De hoogte van de opgehaalde investeringen en fondsen zal bepalen welk plan het uiteindelijk wordt. Ieder plan is volledig doorgerekend en haalbaar en winstgevend te maken, maar we hopen natuurlijk ons meest uitgebreide plan te kunnen gaan verwezenlijken.

Het doel is een volwaardige, overdekte schaatsbaan, die over enkele jaren een begrip is voor schaatsminnend Nederland (naast de andere 22 schaatsbanen elders in Nederland). Als recreatieve voorziening is de Schaatshal een unieke aanvulling op het bestaande aanbod voor toeristen en bevolking in Zeeland.

Voor ieder plan geldt dat we zowel in het winter- als het zomerseizoen een onderscheidend programma aan willen bieden wat meerdere doelgroepen aanspreekt.

Plan 1 – Tube met platte vloer

Dit plan is naar het voorbeeld van de Schaatshal in Rotterdam. Het is het plan met de kleinste begroting, maar daar moeten we wel wat wensen voor inleveren. Met dit plan is het lastiger om een volwaardig zomer- en winterprogramma te realiseren.

Een Tube is een 400 meter schaatsbaan die er van binnen uitziet als een soort opgeblazen tunnel. Ernaast komt een 40×60 meter funbaan die we kunnen gebruiken voor ijshockey, kunstschaatsen en shorttracking. Een Tube is feitelijk een hele grote tent en daardoor minder duurzaam dan een stenen gebouw, maar als het in Rotterdam kan, dan kan het ook hier in Zeeland. Maar in verband met de harde winden in Zeeland is het niet onze eerste keuze.

Benodigde investering: 5.9 miljoen

Plan 2 – Tube verdiept

De verdiepte Tube is iets opener van opzet dan de Tube in Plan 1. Door de verdieping kunnen we in het midden van de baan een extra afdak realiseren, die het mogelijk maakt om de 30×60 meter baan en de beoogde indoor surfbaan te situeren. Hierdoor hebben we minder ruimte nodig voor het gehele complex. Met Plan 2 kunnen we een breder aanbod van zomeractiviteiten aanbieden.

 

Benodigde investering: 9.3 miljoen

Plan 3 – Schaats- en leisurehal

Dit is de hal die het meest aansluit op de specifieke aspecten die onze Provincie heeft op het gebied van onderwijs en toerisme- en recreatie. Het is een volwaardig plan tot het realiseren van een stenen schaatshal met een officiƫle wedstrijdbaan, die volledig geoutilleerd is om een compleet zomer- en winter arrangementen programma aan te bieden.

Het complete arrangementenaanbod

De Zeeuwse Schaatshal biedt in de winter en in de zomer een afwisselend programma aan faciliteiten op het gebied van de ijssporten en indoor speel en recreatiefaciliteiten voor een breed publiek. Wij richten ons specifiek op de lokale bevolking, scholieren en studenten, het toerisme en de amateur sporters binnen en buiten Zeeland.

Winter

Zomer

Winter Zomer 400 meter wedstrijd baan

Speeltoestellen

30X60 ijshockey, curling en shorttrack en kunstrijden

30X60 ijshockey, curling en shorttrack en kunstrijden

Ice tubing

Mega Glijbaan

Indoor Surfing

Indoor Surfing

Boulderwand

Tokkelbaan

Winterland fun toestellen

VR Games

Schaatsverhuur

Evenementenhal

Verzorgen van lessen en clinics

Zipline

Horeca

Horeca

Winkels en sport gerelateerde dienstverlening

Winkels en sport gerelateerde dienstverlening

Benodigde investering: 17 miljoen