Kansen voor toerisme

Kansen voor toerisme

De ontwikkeling van het aanbod van overdekte schaatshallen in Nederland afgelopen 10 jaar en de locatie in een sterk toeristisch georiënteerd Zeeland bepalen de vorm van de te ontwikkelen overdekte ijsbaan in Zeeland. Met 18,6 miljoen toeristische overnachtingen in Zeeland, waarvan 5,5 miljoen in het winterseizoen (rapport Kerncijfers Vrijetijdseconomie Zeeland 2018), is het toerisme naast de bevolking de belangrijkste doelgroep. Verreweg de meeste toeristen verblijven in de gemeenten Veere en Schouwen-Duiveland. Een goede bereikbaarheid voor deze grote doelgroep is om die reden essentieel.

 

Noodzakelijke combinatie is daardoor het aanbieden van zomer faciliteiten en aanvullende diensten/ faciliteiten winterseizoen. Alleen de ijsbaan exploiteren t.b.v. het lokale verzorgingsgebied zal geen succesvolle exploitatie opleveren. Aanvullende faciliteiten en diensten èn een ander zomer-aanbod zal ook het toerisme in Zeeland bewegen om van de Schaatshal gebruik te gaan maken, zowel in de winter als in de zomer.

 

De Zeeuwse Schaatshal biedt in de winter en in de zomer een afwisselend programma aan faciliteiten op het gebied van de ijssporten en indoor speel en recreatiefaciliteiten in voor toeristen binnen en buiten Zeeland.

 

De meeste toeristen die Zeeland bezoeken komen uit Nederland, België en Duitsland. Met betrekking tot deze laatste, grote groep toeristen: de meeste Duitsers komen uit het gebied Noordrijn-Westfalen. In dit gebied zijn 3 grote banen en 30 kleine ijsbanen gevestigd, hetgeen aangeeft dat de schaatssport ook daar zeer populair is, met de IJshockey sport als meest favoriete.

 

Hierop dient te worden ingespeeld door het realiseren van tevens een 60X30 meter baan, die mogelijk ook in de zomer kan worden geëxploiteerd.

Te realiseren door het aanbieden van:

  • 60×30 meter baan
  • 400 meter wedstrijdbaan
  • Indoor golfsurfen
  • Zomerijs voor shorttrack, kunstrijden en IJshockey.
  • IJs vakantiekampen voor jeugd vanaf 12 jaar
  • Trainingskampen voor jeugdschaatsers in alle disciplines.
  • Organiseren van originele zomerevenementen die inwoners en toeristen moeten “ uitnodigen” naar Schaatshal Zeeland te komen.
  • Belangrijk is het onderscheid in de geboden activiteiten en faciliteiten en verschillende doelgroepen: Sportclubs, Onderwijs, Lokale bevolking en Toeristen.
  • Creëren van belangrijke slecht weer voorziening.